Home » Kurs og aktiviteter

Kurs og aktiviteter

Dykkelederkurs

Fra fredag 18.09 til søndag 20.09
For medlemmer av Slettaa dykkerklubb betaler hver deltager kr 300 for Bevis og klubben sponser resten.
For Andre klubber kr 1500 om de sender deltagere til Haugesund

Hensikten med NDFs introduksjonsprogram i dykkeledelse er å utdanne dykkeledere som kan lede klubbdykk på en forsvarlig og sikker måte. En god klubb-dykkeleder behersker forebygging, service og riktig handling ved eventuell hendelse. Klubb-dykkelederes opplæring og arbeidsoppgaver er forankret i klubbens internkontrollsystem. Opplæringens innhold og omfang tilpasses klubbens behov, avhengig av aktivitet, utstyr og internkontrollsystemet i klubben.

Krav til deltakere

Minimum 18 år. Minimum CMAS* apparatdykkersertifikat eller tilsvarende og minimum 20 dykk.

Opplæringsledere

Minimum to erfarne dykkere med erfaring i dykkeledelse. Det anbefales å bruke klubbmedlemmer med Dykkelederkurs og/eller CMAS*** apparatdykkerutdanning eller tilsvarende.
Opplæringsleder skal fungere som veileder og tilrettelegger for at deltakerne skal høste og dele erfaringer med dykkeledelse, samt å bearbeide erfaringene til gode rutiner.

Klubben er ansvarlig for å finne kvalifiserte personer til å lede opplæringen. Disse kravene skal være hjemlet i klubbens internkontrollsystem.

Kursets innhold

• Planlegging: bruk av kart over klubbens mest brukte dykkesteder, tidevannstabell osv.
• Trening i briefing og organisering på dykkestedet
• Opplæring i forebygging av ulykker
• Hvordan utøve dykkelederrollen
• Handling ved hendelse eller brudd på avtalt dykkeplan
• Opplæring i klubbens IK-system, felles sikkerhetstustyr, kommunikasjonsutstyr, båt og kompressor

Undervisningsmateriell

• ”Introduksjon i dykkeledelse”, Norges dykkeforbund. (2007) Opplæringshefte
• Kursplan med veiledning
• NDFs Dykkelederperm
• Klubbens Internkontrollsystem

Gjennomført introduksjonsprogram gir sertifisering som klubb-dykkeleder.

 

Matkurs på Vibrandsøy 30.05.15

Sol, Dykking og GOD mat:)

Det ble en vellykket dag på Vibrandsøy!

Det er ikke alle som er klar over hvor mye god mat som finnes under overflaten. I den forbindelse var vi så heldige å få med gourmetkokken Ozin Hassan for å vise både hva og ikke minst hvordan man nyter lokalmaten best!:)

Det ble servert blant annet nykokt krabbe, dampede blåskjell, hjerteskjell, strandsnegle, rå østers, grillede kamskjell, rødspette, lange og breiflabb. Innen en god halvtime var alt dette hentet:)

Matkurs VibrandsøyMatkurs Vibrandsøy 2

Hovedsponsor

karmsund_havn
wee_space
logo
logo-1
bruvik_weblogoedit2
sidan_02
ostensjo
haugaland-naeringspark-logo-m-slagord-skjerm
maritim_cmyk_liten3
11236466_10153358520251667_7124975612485198573_n

Sponsorer

gmc_RGB_pos_200px
logo-126
ZAlf_Lea_Co_Dykk_Logo_AS
header_logo
cropped-logo
Meny Aksdal logo
biomarlogo
sdir_logo
19073_261934158492_48164_n
storasund

Sølv Sponsor

proffdykk_logo-e1420585016712